نخستین ماهی مبتلا به سرطان پوست + تصویر
 
درباره وبلاگ


دانشمدی آزمایش جالبی انجام داد. او در میان یک آکواریوم یک دیوار شیشه ای قرار داد، که آنرا به دو بخش تقسیم کرد. در یک بخش، ماهی بزرگی قرار داد وبخش دیگرماهی کوچی که غذای مورد علاقه ماهی بزرگتر بود. ماهی کوچک، تنها غذای ماهی بزرگ بود و دانشمند به او غذای دیگری نمی داد. او برای شکار ماهی کوچک، بارها و بارها به سویش حمله برد، ولی هر بار با دیوار شیشه ای برخورد می کرد، همان دیوار شیشه ای که او را از غذای مورد علاقه اش جدا می کرد. پس از مدتی، ماهی بزرگ از حمله و یورش به ماهی کوچک دست برداشت. او باور کرده بود که رفتن به آن سوی آکواریوم و شکار ماهی کوچک، امری محال و غیر ممکن است. در انتها دانشمند شیشه بین دو بخش آکواریوم را برداشت، ولی دیگر هیچگاه ماهی بزرگ به ماهی کوچک حمله نکرد و به آن سوی آکواریوم نیز نرفت. گرچه دیوار شیشه ای دیگر وجود نداشت، اما دیواری که در ذهن ماهی بزرگ ساخته شده بود.هیچگاه فرو نریخت، دیواری که از دیوار واقعی سخت تر و بلندتر می نمود و آن دیوار، دیوار بلند باور خود بود.
موضوعات
آرشيو وبلاگ


ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 36
بازدید دیروز : 12
بازدید هفته : 55
بازدید ماه : 493
بازدید کل : 46797
تعداد مطالب : 178
تعداد نظرات : 1
تعداد آنلاین : 1



مشاهده جدول کامل ليگ برتر ايران

تعبیر خواب

Google

در اين وبلاگ
در كل اينترنت
ســـــــرگــــــرمــــــی
بــــرتـریــــن ســـایـت مـطالـــب تـفــریحــــی , ســـرگـرمـــی و دانســـتنـی
سه شنبه 24 مرداد 1391برچسب:, :: 21:10 ::  نويسنده : NASEH

ماهی قزل‌آلای مرجانی (coral trout) در تپه مرجانی Great Barrier Reef در استرالیا زیست می‌کند.
این بدین معناست که این آبزی در قسمت زیرین سوراخ ازن قاره قطب جنوب (بزرگترین سوراخ ازنی جهان) زندگی می‌کند. این سوراخ نتیجه تخلیه ازن در جو است که به طور طبیعی از انسان در مقابل پرتوهای فرابنفش خورشید محافظت می‌کند.

به گفته مایکل سویت از دانشگاه نیوکاسل، تحقیقات بیشتری جهت شناسایی عامل دقیق این سرطان نیاز است، اما با حذف سایر پارامترها از جمله پاتوژن‌های میکروبی و آلودگی زیر دریا، تشعشع فرابنفش محتمل‌ترین عامل ابتلای این ماهی به سرطان پوست است.
سویت و همکارانش ۱۳۶ ماهی‌های قزل‌آلای مرجانی (Plectropomus leopardus) را بررسی کردند و دریافتند که ۲۰ قطعه از آن‌ها یعنی معادل ۱۵ درصد، دارای لزیون‌های پوستی تیره بودند.
این لزیون‌ها در اندازه‌های متفاوت و از سایز کوچک که پنج درصد پوست را پوشانده بود، تا اندازه بزرگ که تمامی بدن ماهی را شامل می‌شد، مشاهده شدند. لزیون‌ها تقریباً با سرطان پوست شایع در انسان یکسان بودند.
هنگام ابتلا به ملانوم، ماهی علائم بیماری را از خود بروز می‌دهد، فعالیت آن کاهش یافته و غذای کمتری نیز مصرف می‌کند، بنابراین از احتمال صید آن نیز کاسته می‌شود. این بدین معناست که درصد واقعی ماهیان مبتلا به این نوع سرطان می‌تواند بالاتر از میزان مشاهده شده در مطالعه صورت گرفته باشد.
تا قبل از این کشف، موارد ملانوم ناشی از تشعشات اشعه فرابنفش در ماهیان فقط در شرایط آزمایشگاهی گزارش شده بود. این ماهی‌ها به عنوان مدل‌هایی جهت مطالعه سرطان پوست انسان مورد استفاده قرار می‌گیرند.
جزئیات این موفقیت علمی در مجله PLoS ONE انتشار یافت.



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







 
 
نویسندگان
پیوندها
آخرین مطالب